sentralbanksjef

Ny sentralbanksjef blir ikke tema i statsråd på Slottet førstkommende fredag slik flere medier har meldt tidligere. Justisdepartementets lovavdeling har siden desember vurdert om Nato-sjef Jens Stoltenberg overhodet er habil til å fungere i jobben.


Pin On Canadian Banknotes

Det er derfor behov for å ansette ny sentralbanksjef.

. Men det er nok ikke til å unngå at Stoltenberg med sin bakgrunn som Arbeiderpartiets mektigste leder i moderne tid og som fortsatt er medlem av partiet av mange utenfor Norges grenser vil bli. Karl Gether Bomhoff 18931920. Det er varslet en pressekonferanse klokken 1230 mens Finansdepartementet har bekreftet overfor Dagbladet at det sendes ut en pressemelding om hvem som blir ny sjef tre kvarter i forveien altså 1145.

Justisdepartementet mener Stoltenberg kan bli sentralbanksjef. Det skjer formelt i Kongen i statsråd altså av regjeringen. Vedum opplyste dette til NTB i Stortingets vandrehall onsdag.

Fredag formiddag blir det klart hvem som tar over som ny sentralbanksjef etter Øystein Olsen. Øystein Olsen født 8. Men kun en firedel sier de har tillit til prosessen.

I jakten på ny sentralbanksjef skriver Finansdepartementet i svaret til Stortinget at de ønsket innspill fra personer som har god innsikt i virksomheten og oppgavene og at de snakket med et 20-talls personer derunder Oljefond-sjef Nicolai Tangen. Olsen var ut året 2010 administrerende direktør i Statistisk. Jens Stoltenberg blir Norges neste sentralbanksjef.

Finansdepartementet har nå en drøy måned på seg på å få en ny sentralbanksjef på plass. 429996 likes 63912 talking about this. Innehavere av sjefsstillingen i Norges Bank.

Ny sentralbanksjef blir ikke utnevnt fredag. Sier ikke hvem som foreslo Stoltenberg. Mars 2022 før åremålsperioden utløper 31.

Januar 1952 er en norsk samfunnsøkonom som siden 1. Kan Jens Stoltenberg bli sentralbanksjef når hans nære venn Jonas Gahr Støre er statsminister. Dette er en liste over Norges sentralbanksjefer dvs.

Veien dit har ikke vært uproblematisk. Fredag utnevnes ny sentralbanksjef. Det er Finansdepartementet som har ansvar for å finne en ny sentralbanksjef.

Vi kommer til å utnevne en ny sentralbanksjef på fredag med en pressekonferanse etterpå sier han til de oppmøtte journalistene. Drøy 40 prosent sier i en ny måling at de støtter utnevnelsen av Jens Stoltenberg til sentralbanksjef. Etter krigen er stillingen som sentralbanksjef blant toppjobbene i forvaltningen som oftest har gått til eks-politikere her i Norge.

Vedum opplyste dette i Stortingets vandrehall onsdag. Nicolai Rygg 19201946. Dagens sentralbanksjef Øystein Olsen vil gå.

Det var ett av spørsmålene som ble stilt før utnevnelsen. Han begynte som sentralbanksjef i januar 2011 og er inne i sin andre åremålsperiode på seks år. Januar 2011 har vært Norges sentralbanksjefHan ble opprinnelig utnevnt for en åremålsperiode på seks år.

Arnold Christopher Ræstad Londonavdelingen. Saken går i statsråd så. Dette varslet han i august i fjor.

Sentralbanksjef Øystein Olsen har varslet at han vil fratre sin stilling 1. Etter mange debatter og stor oppmerksomhet rundt de to hovedkandidatene til jobben visesentralbanksjef Ida Wolden Bache og Nato-sjef Jens Stoltenberg blir det i dag avklart hvem som blir Norges nye sentralbanksjef. Det følger av sentralbankloven 2-9 at sentralbanksjefen ansettes av Kongen i statsråd på åremål.

Olsen ble i statsråd i mai 2016 gjenoppnevnt til sentralbanksjef og leder for Norges Banks hovedstyre for en ny åremålsperiode. Som sentralbanksjef skal Stoltenberg være styreleder i Oljefondet og hans brede erfaring blir vektlagt som særlig viktig i den delen av jobben. Han går av i februar litt under et år før åremålet hans utløper i januar 2023.

Vedum vil ikke svare konkret om beslutningsprosessen eller om han venter debatt om avgjørelsen men lover. Vi kommer til å utnevne en ny sentralbanksjef på fredag med en pressekonferanse etterpå. Uansett hvem det blir vil prosessen bli mat for Stortingets kontroll og konstitusjonskomité.

Dette er bakgrunnen for bråket om jobben som sentralbanksjef. Den siste uken har det blitt spekulert i at regjeringen vil utnevne Øystein Olsens etterfølger i statsråd denne uken. Nå avviser Finansdepartementet at de blir klare til det.

Dagens sentralbanksjef er Øystein Olsen. De to siste sentralbanksjefene har vært rene fagøkonomer men de kan nå bli unntaket som bekrefter regelen om at sentralbanksjef-jobben går til eks-politikere. Lik Dagbladet for å få nyhetene folk snakker om i nyhetsfeeden din.

Ordningen med permanent direksjonsformann ble innført i 1892I 1985 endret man direksjon til hovedstyre og samtidig ble tittelen sentralbanksjef innført.


Pin On Old Banknotes


Carbon Copy 2 Photo Story Carbon Copy The Past


Roberts World Money Sellers Of Quality World Banknotes Bank Notes One Dollar Bill One Dollar


Pin On Canadian Banknotes


Pin On Canadian Banknotes


Pin On Intimate Apparel


Pin On Products


Pin On Nomismata


Pin Em Central Bank All Countries


Pin On Old Banknotes


Pin On Old Banknotes


Pin On Old Banknotes


Pin On Things From 1967


Pin On Worldwide Latest Updates


Pin On Canadian Banknotes

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel